Pappkastid! Mis on pappkastis toredat?

Pappkastid on inspireerivad esemed. Kastid pakuvad rõõmu loomadele, lastele, kunstnikele, moeloojatele, arhitektidele ja paljudele teistele.

Pappkastid – laste lemmikmänguasjad

Kui lapsele uhke suur ja kallis mänguasi kinkida, võib juhtuda, et ta unustab selle peagi ja mängib hoopiski pappkastiga. Pappkastist saab valmistada näiteks papist mängumaja, auto, lennuki, laeva, raketi, televiisori või pesumasina. Kui mitu pappkasti kokku panna, saab luua kindlusi, linnakuid ja labürinte. Näiteks 2005. aastal lisas Ameerika Ühendriikide National Toy Hall of Fame pappkastid brändimata ajatute lemmikmänguasjade nimekirja. Nii et kui soovid oma lapsele tõelist headmeelt valmistada, hoia kastid alles või too need töölt koju. Lapsed armastavad kaste!

Pappkastid sobivad ka ehitusmaterjaliks

Pappkastis elamine ei kõla eriti glamuurselt. Või siiski? Näiteks planeeris Melbourne’i arhitekt Peter Ryan maja, mis koosnes peaasjalikult lainepapist. Maja sobib ajutiseks elukohaks või näiteks katastroofiohvritele. See on soodne, lihtsalt paigaldatav ja üllatavalt vastupidav. Maja vundament on vineerist, kuid selle seinad, põrandad ja katus lainepapist. Papist ehitusosad on tavalise pappkasti suuruses ja maja võib olla ükskõik kui suur, sest lainepapist paneele saab üksteise otsa lisada lõputult.

Kastid on klassika – alati moes

Kunstnikud on juba aastaid performance’eid ja ekspositsioone pappkastide abil lahendanud. Aga lisaks alternatiivsetele kasutusaladele jõudsid pappkastid 2015. aastal ka massidesse. Nimelt oli pappkast esindatud London Fashion Week’il ja pälvis seal väga sooja vastuvõtu. Google Cardboard on Google’i virtuaalreaalsuse platvorm, mida saab kogeda nutitelefoni väikese pappkastiga ühendades. Londoni moebränd River Island kasutas Fashion Weeki raames Google Cardboardi võimalusi, lõi rakenduse ja esitles oma uue kollektsiooni 360° vaadet piltlikult öeldes pappkastis.

Miks kassidele pappkastid meeldivad?

Pappkastid on populaarsed ka loomade seas. Teadlaste põhjalikud uuringud väidavad, et pappkasti pugemine ja selles lebamine mõjub kassile stressi vähendavalt, turvatunnet suurendavalt ja mugavustunnet tekitavalt. Kuna internetis levivate arvukate piltide näol on võimalik leida faktile ka hulgaliselt kinnitust, siis nii see ilmselt ongi.

pappkastid
Kass pappkastis

Pilt: Stephen Woods, Flickr, CC 4.0

Pappkastid pakuvad rõõmu paljudele. Lisaks tavalistele pappkastidele, mida saad meilt pere pisematele tellida, on võimalik tutvuda BIPi poolt lastele valmistatud papist lahendustega siin.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga