Miks on pitsakarbid alati samasugused? 5 erilist pitsakarpi

Pitsakarbid on tavaliselt kandilised, kuigi pitsad nende sees on ümmargused. Kandiline pitsakarp on üks järjekordne ülemaailmne tava ning pitsatootjad ja pitsasööjad üldiselt ei küsi, miks on pitsakarp kandiline, kuigi pitsa selle sees on ümmargune.

Kandilist standardset pitsakarpi on küll lihtne toota, mugav kanda ja lihtne avada, aga kas see pole pisut igav?

Järgnevalt toome 5 näidet noorte disainerite katsetuste kohta erikujuliste pitsakarpide loomisel. Pakume ka Eesti pitsatootjatele erikujulisi pitsakarpe. Kui mõni allpool toodud pitsakarpidest meeldima hakkab, siis päringu sellise pitsakarbi tellimiseks saab saata meile siit.

1. Tsirkusetelgikujulised pitsakarbid

Noor briti disainer George Harrison sai pitsakarbi loomiseks inspiratsiooni tsirkusetelgi kujundusest. Pitsakarp brändile Big Top Pizza on meeldejääva kujuga ja ülaosast mugavalt avatav. Tegemist on väga pilkupüüdva pakendilahendusega.

big-top-pizza-pitsakarp
Looja George Harrisonpildi viide

 

2. Tilgakujulised pitsakarbid

Brasiilia disainer Marcus Vinícius Goulart Matos mõtles välja tilgakujulised pitsakarbid. Lisaks huvitavale kujule ja kenale välimusele on nendel karpidel veel üks pluss. Pitsad püsivad nende sees kindlalt paigal, sest pitsa asukoht on fikseeritud toetava sisuosaga. See tähendab, et pitsa ei loksu karbis ja säilitab ka transportimisel oma parima vormi.

pizza-shout-pitsakarp
Looja Marcus Vinícius Goulart Matospildi viide

3. Multifunktsionaalne karp, mis ühendab kaks erinevat pitsatükki

Soome disainer Richard Hormia töötas välja pitsakarbid valmistoodetena müüdavatele pitsatükkidele. Tema lahendus ühendab karbi kaudu kaks erinevat pitsatükki, on lihtsalt avatav ja lisab pitsatüki söömisele sotsiaalse mõõtme – sellist kaks-ühes pitsatükki on sõbraga hea jagada.

pizza-cuts-pitsakarbid
Looja Richard Hormiapildi viide

4. Miks eelistada ühte tervet pitsat kaheksale pitsatükile?

Noor USA disainer Yinan Wang astus samuti oma karbilahendusega sammu pitsakarbi ümbermõtestamise suunas. Ta mõtles välja pitsatükikarbi, mis hoiab süües sõrmed puhtad ja võimaldab pitsat tellides erinevaid maitseid kombineerida.

pizza-toss-pitsakarbid
Looja Yinan Wangpildi viide

5. Üleni valged pitsakarbid külmutatud pitsale

Masahiro Minami disainibüroo lõi esmapilgul brändinguta pitsakarbi riisijahust valmistatud Pizza Shigarakile. Bränding ilmub nähtavale alles pitsakarpi avades. Tagasikeeratud kaas on riisitera-kujuline ja viitab, lisaks valgele värvusele, ka seeläbi pitsa põhikomponendile – riisile.

shigaraki-pizza-pitsakarbid
Looja Masahiro Minami disainibüroopildi viide

Nendele huvitavatele näidetele tuginedes võib arvata, et kandilised pitsakarbid ei pruugi olla alati põhjendatud. Välja arvatud loomulikult kandilise pitsa puhul. Sellest, mida lisaks disainile veel pitsakarbi väljatöötamisel arvesse võtta, kirjutame järgmises sissekandes.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga