Transpordipakendid – mida silmas pidada?

Kaupade liigutamisel ühest punktist teise on transpordipakendid määrava tähtsusega, sest kaitsevad kaupu väliste vigastuste eest ja tagavad pakendi sisu puutumatuse. Samuti toimivad transpordipakendid kilbina liigse niiskuse, temperatuuri ja vaenulike ilmastikuolude puhul.

 

Millega transpordipakendite valimisel arvestada?

Veopakendi üle otsustamisel on tähtis silmas pidada kauba iseloomu (suuremõõtmeline, kergesti purunev, ohtlik jms), kuju, kaalu ja transpordi viisi. Kui pakendil ei ole märgistust „õrn“, peab see kaupa kaitsma kuni 80 cm kõrguselt kukkumise eest. Samuti peab veopakend kannatama 5–6 samalaadse pakendi raskust enda peal.

Pakendi tellimisel on oluline läbi mõelda kogu logistikaahel ja kõik transpordi etapid. Näiteks peale- ja mahalaadimine, uuestipakendamine ja ladustamine. Lisaks on tähtis pakendi standardsus, see tähendab, et leitud pakendilahendus on maksimaalselt ökonoomne ning arvestab enamlevinud logistikasüsteemidega. Hea transpordipakend võimaldab soodsamalt majandada, sest erimõõdulise kauba liigutamine on alati kordades kulukam.

 

Transpordipakendid ei ole kokkuhoidmise koht

„Enam kui 50 protsendil kaubaga juhtunud kahjujuhtumite põhjuseks on sobimatu pakend ehk transpordipakend ei kaitse selle sisu vigastuste eest ning transpordipakend on valitud kauba iseloomu, kaalu, kuju, transpordi viisi ja vahemaad arvesse võtmata,“ toob välja DPD Eesti esindaja. Järeldus on selge ja lihtne: õige veopakend päästab enam kui poolte õnnetusjuhtumite puhul hädast välja.

Samuti on transpordipakendite puhul äärmiselt oluline teine aspekt: kui kaup on sobimatus veopakendis, siis sellele kindlustus ei kehti. Reaalsus, mida tuleb lihtsalt aktsepteerida.

Seega, veelkord, põhjalik eeltöö ja korrektsed transpordipakendid tähendavad pikas perspektiivis olulist rahalist säästu!

 

Konsulteeri transpordipakendi loomisel asjatundjatega

Nagu eelneva põhjal tõdeda võime, on õige veopakendi valimine süvenemist nõudev ülesanne ja kõige kindlam on seda teha koos valdkonna spetsialistidega.

Võid kindel olla, et meie tunneme pakendamise kunsti ning koostöös leiame ideaalse lahenduse.

Mõned näited tehtud töödest:

transpordipakendid-pesadega
Transpordipakend

Pesadega transpordipakend

 

tarnspordipakend
Aknaga tarnspordipakend

Transpordipakend aknaga

 

Hulgipakend
Hulgipakend

Hulgipakend alkoholile

 

maasikakast
Maasikakast

Maasikakast

 

Päringu transpordipakendi, veopakendi, hulgipakendi või maasikakasti tellimiseks saab saata kontaktvormi kaudu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga