Pakkematerjalid ja pakendilahendused jõulukingitustele

Pakkematerjalid ja pakendilahendused, näiteks pakkepaber, pappkarbid, pappkastid, topsikud ja isegi vutlarid, tõusevad peagi taas päevakorda, sest jõulud on varsti käes. Jõulukingitus on oluline eelkõige sümboolse žestina, et kingisaaja mõistaks – ta on meie jaoks oluline. Väikeste, sümboolse tähendusega jõulukingituste puhul mängivad pakendid samasuurt rolli kui kingitus ise. Pakume järgnevalt ülevaate meie tootevalikusse kuuluvate pakkematerjalide ja pakendite võimalustest meeldejäävate jõulukingituste valmistamisel.

kartongpakend
Live Internet, link pildile

Kartongist pakkematerjalid

Kartong pakkematerjalina pakub palju võimalusi ainulaadsete pakendite loomiseks ja on tavalisest pakkepaberist tunduvalt vastupidavam. Kartongist kinkekarpi saab pakkkida pehmeid või mitmeosalisi jõulukingitusi, näiteks patju, mänguasju või komme, mis kõik pakkepaberisse pakituna kaotaks oma vormi. Kartong-karpi ei sobi pakendada raskeid esemeid. Raskema kaaluga kingituste pakkimiseks kõige sobivam pakkematerjal on lainepapp.

Sellel pildil on mõned näited kartongi kasutusvõimaluste kohta ainulaadsete karpide loomisel.

Läbimõeldud mudelite järgi on kartongist võimalik valmistada väga erisuguseid pakendeid. Ettevõtte logoga trükilahendus või hoolikalt valitud kartongi värvus muudab omapärase kujuga kartongist kinkepakendi omaette meistriteoseks. Kartong on keskkonnasõbralik ja suhteliselt soodne pakkematerjal. Kartongist pakendite tarneaeg võib olla kaks kuni kuus nädalat, olenevalt pakendipartii suurusest, tootmislahendusest ja järeltöötlusest.

 

 

 

 

Käsitsi pakendatud kartongist kinkekarbid

pakendi erilahendus
We Luv Design, link pildile
kartongist pakend
Pinterest, link pildile

Kartong on pakkematerjalina oskuslikul kasutamisel geniaalne valik. Alloleva lihtsa mudeli järgi on võimalik lõigata ja voltida tõeliselt uhked pakend. Käsitöö on vaid üheks keerulise mudeli põhjal valmistatud pakendi järeltöötlus- või pakendamisvõimaluseks. Kuid just käsitöö annab näiteks jõulukingituste pakenditele südamlikkuse ja soojuse.

Väikesed kartongist kinkekarbid

Väikeseid kingitusi sobib kinkida väikestes pakendites. Kui kingisaajaid on näiteks paarkümmend kuni sada, on võimalik välja töötada pakendilahendus, mis on tõeliselt läbimõeldud ja mitmekihiline. Selle kartongist kinkekarbi valmistamiseks on kasutatud tugevamat kartongi, kergemat kartongi, paela ja paberit. Kingisaaja jätab hoolikalt valmistatud kingikarbi kindlasti alles ja kui sellisele pakendilahendusele on trükitud ettevõtte sümboolika või sõnum, jääb ka see pakendil kliendile pikaks ajaks silme ette.

 

 

 

 

Püramiidikujulised kartongist pakendid

pakkematerjalid
Top Lembrancinhas, link pildile
kartong pakkematerjalid
Lines Across, link pildile

Pisikeste kingituste pakendamiseks võib aga valmistada ka äärmiselt lihtsad, kerged ja soodsad püramiidikujulised pakendid. Pakendi materjal on kartong või tugevam paber. Pakendi mudel on kompaktne ning pakendamine voltimise ja sidumise näol käib samuti kiiresti. Püramiidikujulise pakendi saab luua nii väiksema kui ka suurema. Pakendi igale küljele võib kavandada erineva trükilahenduse, kuid selline pakend mõjub efektselt ka ilma trükita.

Kartongist vutlarid

Väikesed kartongist vutlarid sobivad nii jõulukingituste, väikeste toodete kui ka näiteks ravimite pakendamiseks. Ka kartongist vutlar valmib lihtsa mudeli järgi, selle tootmine on soodne ning järeltöötlus kiire ja lihtne. Trüki lisamine vutlarile annab väikesele pakendilahendusele omapärase välimuse. Kartongist vutlarid ei ole veel Eestis laialt levinud, seega on võimalik selle väikese lihtsa pakendi nutikal ärakasutamisel klientide jaoks kingitus või müügikaup märgatavaks ja meeldejäävaks muuta.

 

 

Kartongist pakkematerjalid ja kartongist kinkekarbid on jõuluajal asendamatud

Kartong sobib suurepäraselt eelpool kirjeldatud omapäraste pakendite ja kinkepakendite valmistamiseks. Kartong on jõuluajal ka hea kaunistuste, dekoratsioonide ja jõulukaartide materjal. Kartong on tugevam ja vastupidavam kui tavaline paber.

Tänu kartongmaterjali vastupidavusele on võimalik kasutatud kartongile loova mõtlemise abil ka uus elu anda. See muudab kartongi keskkonnasõbralikuks ja säästlikuks pakkematerjaliks, mis kestab aastaid ja toob rõõmu aina uutes ja uutes vormides.

BIP valmistab kartongpakendid, kartongist jõulukingituste pakendid või kinkekarbid, kartongist jõulukaunistused ja kartongist dekoratsioonid asjatundlikult ja hea kvaliteediga. Päringu kartongist pakendite tellimiseks saab saata meile siit.

Papist pakkematerjalid

pakkematerjal
Lynda’s Quiet Time, link pildile

Kartongist veidi tugevam pakkematerjal on papp. Papist pakendid, pappkarbid ja pappkastid sobivad raskemate või mahukamate jõulukingituste pakendamiseks. Raskemad või mahukamad kingitused vajavad pakendit, mis toetaks pakisisu enam või säilitaks jäigemat vormi. Samuti on papp asendamatu pakkematerjal, kui tegemist on samal ajal raskemapoolse kuid õrna või kergestipuruneva kingitusega. Õrn kingitus tuleks pappkarpi või pappkasti asetamise eel ka vooderdada.

Näiteks, kui kingituse kaal on juba üle 1,5 kg, sobib papist karp või pappkast kinkepakendina paremini kui kartongist karp või kartongist kast. Samuti sobib pappkarp paremini sellise kingituse pakendamiseks, mis koosneb erinevatest osadest, millest vähemalt ühe osa kaal üksikuna on üle 1 kg. Kartongpakendis võib raskem osa liigutamisel kartongkarbi vormi kahjustada. Eelpool toodud kaalumääratlused ei ole siiski reeglid, mis kehtivad alati ja iga kingituse pakkimise puhul. Kas konkreetse kingituse puhul on mõistlikum eelistada kartongist või papist pakkematerjale, oskab öelda meie pakendiekspert, kellele saab küsimuse saata siit.

Sangaga kinkepakendid

Ehkki ka kartong võimaldab sangaga pakendite tootmist on mõnikord parem sangaga kinkepakendi materjaliks just papp valida. Papist, plastikust või nöörist sangaga kinkepakendi eeliseks on pakendi transpordi lihtsustamine ja pakendi silmatorkavus.

Näiteks, kui plaanis on jõulupidu ettevõtte töötajate lastele, tasuks kommipakkide pakendamiseks valida just sangaga kinkepakendid. Kingipakid tuleks lisaks lastesõbralikule kujundusele varustada ka ettevõtte sümboolikaga. Mudilased võtavad peolt lahkudes sangaga kommipakid käe otsa ja kõikidele möödujatele on selge, milline ettevõte oma töötajate lapsi vahva kingitusega on meeles pidanud.

 

Papist kinkekarbid alkoholile

pudelipakend
Crafty Caroline Creates, link pildile
alkoholipakend
Pinterest, link pildile

Seda, et ärikingituseks sobib vein väga hästi, teavad paljud ettevõtted. Seda suurem väljakutse on oma ettevõtte kingituse pakendiga teiste firmade kinkekotikeste ja tsellofaanpakendite ees esile tõusta. Üks võimalus eristumiseks on tellida jõuluveini pakendamiseks silmatorkava disainiga ja funktsionaalsed papist kinkekarbid.

Alkoholipudelile pakendi planeerimisel tuleks arvestada nii pakendi atraktiivsust kui ka turvalisust. Pudel peaks olema pakendisse võimalikult kindlalt fikseeritud, et transpordi käigus kingitusega õnnetust ei juhtuks. Pudelipakendi kasutusmugavust saab parandada ka sangade või ergonoomilist käsitlemist võimaldavate lohkude lisamisega.

Samuti võiks pudelipakendi planeerimisel tähelepanu pöörata sellele, et pakend peaks võimaldama kingisaajal ka pakendi sisuga tutvuda. Kinkepakendi seest nähtaval olev veinisilt suurendab kingisaaja rõõmu veelgi, kui tegemist on väärtusliku veiniga. Nutikas pakend lihtsustab veini kaasaskandmist ja  pakendilahendus muudab kingituse transpordi ka turvaliseks – veinipudel on pappmaterjali kindlalt paigale fikseeritud.

Alkoholi sobib pakendada ka kergematesse, kartongist valmistatud kinkekarpidesse. Kartongist kinkekarp võib moodustada kingitusele tihke, kuid kerge ümbrise ja lummata kingisaajat maitseka disainilahenduse või personaalse sõnumiga.

Ärikingituste valmistamisel on oluline meeles pidada, et kingituse kõrval on ettevõtte sümboolika – logo, slogan või sõnum – sama olulised kui kingitus ise. Ettevõtte väärtusi ja sümboolikat võimaldab kõige paremini edasi anda just pakend, mis katab kingituse enda kaubamärgi ja toob esile kinkija kaubamärgi. Seetõttu peab firmakingituse pakend olema hoolikalt läbimõeldud ja kandma kindlat sõnumit.

Kartongist ja papist pakkematerjalide plussid jõulukingipakkide tellimisel

Kartongist ja papist pakkematerjalide plussid on:

  • soodne hind
  • loovlahenduste paljusus
  • ergonoomikat ja funktsionaalsust saab pakendi välja töötamisel arvesse võtta
  • keskkonnasõbralikud materjalid, mis võimaldavad taaskasutust
  • võimalikud on nii väiksemad kui ka suuremad pakendipartiid

Meilt saad kinkepakendid jõulukingitustele, pakendid ärikingitustele, kinkekarbid, papist kastid, kartongpakendid, kartongist vutlarid või pudelipakendid kindlalt ja kiirelt. Tellimiseks saada päring siit!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga