Lainepapi ABC

Lainepapp koosneb papi- või paberikihtidest ja nende vahel olevast paberist lainekihist. Paberist lainekiht annab lainepapile jäikuse ja tugevuse ning kaitseb pakendi sisu löökide eest.

Cardboard-styles-eng-2

Paber/papp ja lainekiht liimitakse kokku igal laineharjal. Tavaliselt kasutatakse liimimiseks kliistrit (valmistatakse maisi-, nisu- või kartulitärklisest). Lainepapi tugevus oleneb selle kihtide arvust ning paberi/papi tugevusest. Lainepapi tavalisimad tüübid on kolmekihiline lainepapp (laineprofiilid E, B, C) ja viiekihiline lainepapp (BC, BB, BE, CE). Meie tootevalikus on erinevaid lainepapitüüpe, mille omadusi kirjeldame üldiselt all:

 F laine (0,7 mm) frame-image11  See materjal on muljetavaldavalt tugev ning sobib seetõttu paljudesse erinevatesse dekoratiivsetesse pakendilahendustesse. Suurepäraselt trükitav pind, millel on lainejooni väga vähe näha. Nimetatakse ka eriti peenikeseks laineks.

 E laine (1.5 mm)  frame-image21  Suurepärane jäikus ja survetugevus. Paremini trükitav kui B-laine. Nimetatakse ka mikrolaineks.
 B laine (3 mm)  frame-image311  Hästi trükitav pind ja tugev struktuur. Vaieldamatult kõige laialdasemalt kasutatav profiil tänu vastupidavusele ja survetugevusele.
 C laine (4 mm)  frame-image41  C-laine on paksem kui B-laine ning tema küljesuunaline survetugevus on seetõttu suurem. Samas nõuab C-laine ladustamiseks rohkem ruumi kui B-laine.
 A laine (5 mm)  frame-image81  Hinnatakse struktuurse tugevuse tõttu. Ei sobi tavaliselt detailseks trükkimiseks.
 BE (5 mm)  frame-image611  Topeltseinad pakuvad tugevust ja head trükitavust. Õhem kui BB ja BC.
 BB (6 mm)  frame-image91  BB topeltseinas on kombineeritud B-laine ja B-laine. Tugev, paksus keskmine.
BC (7 mm) frame-image91 BC topeltseinas on kombineeritud B-laine ja C-laine. Äärmiselt vastupidav.

Lainepapp on täielikult ringlusesse võetav. Sellest saadavat paberimassi võib uuesti paberi ja papi tootmiseks kasutada.


Muud papist valmistatavad tooted

Paberirullid (jõupaber, pakkepaber)

roll-images
See jõupaberiks või pakkepaberiks nimetatav paberiliik on tegelikult äärmiselt laialdaselt kasutatav toormaterjal. Seda kasutatakse pakkematerjalide (lainepapp, nurgakaitsed jne) ja näiteks paberkottide tootmiseks.

Lainepapp rullis

images-dotRullides tarnitakse kahekihilist lainepappi. Seda pakkematerjali kasutatakse tihti mööblitööstuses, kaubanduses jne. Eriti hästi sobib see suurte või suuremahuliste toodete (toolijalad, mööbliosad) pakkimiseks. Üks odavaimaid ja efektiivseimaid pakkematerjale, mille kasutamiseks pole vaja eritööriistu ega -oskusi. Rullist tuleb lõigata vajalike mõõtmetega tükk, toote ümber keerata ja kleeplindiga fikseerida. Nii lihtne see ongi.

Nurgakaitsed

sapot-imageTugevad nurgakaitsed kaitsevad tooteid, pakendeid ja koormaid muljumise vastu. Nurgakaitsete tootmiseks liidetakse kihiti mitu kartongikihti. Kartongikihid liimitakse kokku, pressitakse ja vormitakse. Eriline liim ja kõrgetasemeline lamineerimistehnoloogia tagavad vastupidavuse nii löökidele kui ka survele. Lisaks kartongile võib nurgakaitseid valmistada ka lainepapist. Lainepapist nurgakaitsed on kartongist nurgakaitsetest paksemad ning neil on väga palju erinevaid kasutusvõimalusi.

Vahelehed

match-imagesLainepapist vahelehti kasutatakse laialdaselt kaubanduses, transpordis, toiduainetetööstuses jne. Vahelehed asetatakse kaubaaluse kihtide vahele, misjärel kaubaalus mähitakse plastkilesse ja vajadusel kaitstakse täiendavalt nurgakaitsetega. See lahendus tagab kauba stabiilsuse transportimise ajal. Vahelehed, nurgakaitsed ja pakkepael või -kile on odavaim, kuid ka efektiivseim viis koormate kinnitamiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga