Milline on maailma parim pitsakarp?

Pitsakarp on tähtis teema, sest pitsa on populaarne toit ja pitsasõpru on meie seas palju. Oma eelmises sissekandes arutlesime, kas pitsale sobiv karp peab alati kandiline olema ja tõime mõned näited uuenduslike pitsakarpide kohta.

Täna anname aga vastuse küsimusele, millistele aspektidele tuleks tähelepanu pöörata selleks, et pitsakarp maailma parimate pitsakarpide nimistusse kanda.

pitsakarp-pitsa-pitsakarbid
Pilt: Yoshihide Nomura, Flickr, CC BY-ND 2.0

Pitsat peetakse ebatervislikuks kiirtoiduks, kuigi kvaliteetsetest toorainetest tehtud ja pühendunud kokkade poolt valmistatud pitsa seda kindlasti ei ole. Pitsa kui rämpstoidu imago võib olla põhjustatud standardsete, odava välimusega ja kergesti määrduvate karpide kasutamisest pitsade pakendamisel. Huvitava ja kauni karbikujundusega saab pitsa kui kiirtoidu maine pigem tervisliku ja täisväärtusliku toidu poole üle viia. Ilusast välimusest aga maailma parima pitsakarbi puhul ei piisa.

Pitsakarbi materjal peab olema tervisele ohutu

Pitsakarbi materjali valmisel tuleb arvesse võtta, et valitud materjal oleks tervisele täiesti ohutu ega sisaldaks kahjulikke kemikaale. Samuti ei tohi pitsakarbi trüki- või järeltöötluse käigus sellele tervistkahjustavaid aineid lisada. Pitsakarbi materjali järeltöötlemine on levinud, sest rasvase ja sooja pitsa mõjul võib karp kahjustada saada. Parim materjal pitsakarbile on aga igal juhul naturaalne ja inimeste tervisele ohutu materjal. Sellest, milline materjal sobib erinevate toiduainete pakenditeks kõige paremini, anname ülevaate pakendikonsultatsiooni käigus. Konsultatsioon eelneb iga pakendi väljatöötamisele.

Pitsakarp peab arvestama pitsa transpordiga

Et pitsa kodutee võib olla pikk, peab hea pitsakarp ka transpordiriskidega arvestama. Üheks võimaluseks on pitsakarbi põhja lisada lisapaberileht, et jahtuv pitsa ei määriks karpi. Huvitavaks lahenduseks on ka õhutusavad näiteks pitsakarbi külgedel või kaanes, sest piisav ventilatsioon aitab pitsa säilimisele transporditeekonnal oluliselt kaasa.

Pitsakarp peab olema lihtsalt avatav

Oluline on ka pitsakarbi funktsionaalsus. Pitsakarpi peab olema mugav käsitseda ja lihtne avada. Samuti on hea pitsakarp selline, mis muudab pitsasöömise protsessi mugavamaks. Pitsakarbi külge võib näiteks kavandada salvrätitasku. Huvitavaid ideid multifunktsionaalsete pitsakarpide loomiseks leiab siit.

Maailma parim pitsakarp on

  • tervisele ohutu
  • lihtsalt avatav
  • pitsat transportimisel kaitsev
  • huvitava välimusega

Nendele punktidele vastav karp on suurepärane pitsakarp! Päringu maailma parima pitsakarbi väljatöötamiseks saab saata meile siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga