Kinkepakendid – kuidas rõõmustada äripartnereid, meelitada töökaaslasi ja üllatada sõpru

Kinkepakendid tulevad taas meelde, sest jõulud ei ole enam kaugel.Peagi on kätte jõudmas päkapikkude, piparkookide ja kingituste kuu. Läbimõeldud ja südamest tulevaid kingitusi saada on kõigi jaoks väga meeldiv. Leidlikud kingiideed ja kaunite kingipakendite tellimine toob igale turundajale juhtkonna heakskiidu ja kolleegide seas plusspunkte. Kingitus ise ei peagi kallis olema, kui juba kinkepakendiga on palju vaeva nähtud. Kinkepakend loob kingitusele alati lisaväärtuse. Hoolikalt läbimõeldud pakendi abil on võimalik anda ka ettevõtte kingitusele südamlik ja soe mõõde.

 

Personaliseeritud kinkepakend motiveerib sinu ettevõtte töötajaid

Töötajatele ei tee miski suuremat rõõmu kui teadmine, et nad on oma ettevõtte jaoks olulised ja hinnatud. Väärtustatuse tunne tõstab töötajate töötulemusi ja suurendab nende motivatsiooni ettevõttesse veelgi rohkem panustada. Ja kellele ei meeldiks usin ja pühendunud töötaja. Isegi töötajatele endile meeldib see.

Firmasümboolikaga personaliseeritud kinkepakend suurendab ühtekuuluvustunnet ja aitab töötajatel ka aastaid hiljem oma töökohta heldimusega meenutada.

 

Ärikingituste kinkepakendid tuleb hoolikalt läbi mõelda

Ärikingitustest on saanud äritegemise oluline osa. Ärikingitus kui väike armas žest aitab kokkulepete saavutamisele kaasa. Hoolikalt valitud ärikingitus võib mõjutada äripartnerit soovitud suunas otsustama. Eriti oluline on ärikingituste tegemine Aasias, kus kingitusi ei tehta ainult otsesele äripartnerile vaid ka teistele tehinguga seotud inimestele. Aasia äripartneritele kingituse tegemisel on ühtemoodi oluline nii kingituse hinnalisus kui ka luksuslikkus. Hinnalisust tuleb silmas pidada ka sobiva kinkepakendi valikul. Samuti on sobiva pakendi valimisel oluline läbimõeldud värvisümboolika.

 

kinkepakendid
BIPi poolt välja töötatud kinkepakend

Kingipakendid ettevõtte meenete kinkimiseks

Igal ettevõttel võiks varuks olla komplekt kinkepakendeid, kuhu saab kiiresti pakendada kliendikingituse – raamatu, veinipudeli või suveniiri. Samuti on võimalik valmistada firmasümboolikaga kinkepakendeid gurmaanidele või maiasmokkadele üllatuste pakendamiseks.

 

E-poe pakend kui kinkepakend

E-poest tellitud pakk mõjub kingitusena, sest see tuleb ise sinu juurde. Seega on e-poe pakend käsitletav kui kinkepakend. Standardpakendi asemel võiks iga e-pood mõelda erilise pakendilahenduse tellimisele. Kuna e-poodi füüsiliselt kohale minna ei saa, kujundab internetist ostetud kauba pakend ettevõtte mainet ja aitab firmat reklaamida. Lisaks sellele peab e-poe pakendi puhul silmas pidama seda, et see kaupa kaitseks ja et pakendit oleks lihtne avada.

 

Kinkepakendi värv ja materjal

Ärikingituste tegemisel on järjest olulisem eristuda ja meelde jääda. Igal aastal eristuvaid kingitusi tellida võib olla kallis. Nii et mõnikord aitab eristuda juba meeldejääv kinkepakend, kus on kasutatud ettevõtte logo ja muud sümboolikat. Väga oluline on ka pakendi materjal, mis annab edasi ettevõtte väärtusi. Näiteks kartongist või lainepapist pakend, mida on hiljem kerge taaskasutada, viitab ettevõtte keskkonnasäästlikkusele. Olulised on ka pakendil kasutatavad värvid ja trükistiil. Kuldne ja hõbedane viitavad luksuslikkusele, roheline ja pruun maalähedusele ning oranž ja kollane positiivsele maailmavaatele.

 

Kinkepakendeid saab tellida meie käest, sest meile pole ühegi pakendi loomine liiga raske.

 

Ent kui oled eriti vapper ja sul on palju vaba aega, siis pakume lisaks välja 10 vahvat ideed, kuidas ise kinkepakendeid valmistada. Siin on mõned inspireerivad näited, mida oleme ka BIPis järele proovinud.

 

kinkepakendid
Origami kinkepakend, Foto: Jorge Jaramillo (CC BY 2.0)

Origami kinkepakendid – Jaapani paberivoltimise kunst

Kui soovid oma kingitusele lisada isikliku puudutuse, siis valmista oma lähedasele origami kinkekarp. Origami on paberivoltimise kunst, mida seostatakse tihti Jaapani kultuuriga. Tänapäeval tähendab origami pigem igasugust paberivoltimisviisi.

Origami kinkekarbid on armsad ja neid on tore valmistada. Saad neid isegi koos oma lastega meisterdada! Proovige eri värve ja mustreid, et luua erinevaid Origami kinkekarpe. Näiteks kasuta südametega paberit valentinipäeval ja jõuluvanadega paberit jõuludeks. Või lisa kinkekarbi paberile oma salajane sõnum, mida ainult kingituse saaja näeb.

Origami kinkepakendid on nii ilusad, et ilmselt kasutab kingituse saaja neid ka pärast kingituse avamist. Näiteks väikeste vidinate või ehete hoiustamiseks. Nii on origami kinkepakendis peituv kingitus tõeline kingitus kingituses.

 

 

kinkepakendid
Tikutopsist kinkepakend, foto: Elin (CC BY 2.0)

Tikutopsi kinkekarp – kinkepakendid kõige pisematele kingitustele

Võimalik, et oled isegi pead murdnud, kuidas ja kuhu pakendada väikesemõõdulisi kingitusi. Vahel sobib kingituse pakendamiseks ka pisike või siis natukene suurem tikutops. Näiteks siis, kui kingituseks on mõni väike ese nagu ehe. Tikukarbi kinkepakendiks läheb vaja ainult pealehakkamist, dekoratiivset paberit, liimi, kääre, pisut nööri ja palju fantaasiat. Samuti saad selle väikese kingituse juurde meisterdada ka sobiva miniatuurse kaardi.

 

 

 

 

 

kinkepakendid
Taaskasutuse kinkepakend, foto: weekend knitter (CC BY-NC-ND 2.0)

Kasutatud rõivastest tehtud kinkepakendid – taaskasutus on taas moes

Küllap oled isegi trendikates disainipoodides märganud tuletõrjevoolikutest ja teksapükstest tehtud kalleid kandekotte. Taaskasutus on moes ja mis võiks olla võluvam kui vanast sallist või mantlist tehtud stiilne kinkekott. Riidest tehtud kinkepakend mõjub uudse ja julge lahendusena ning tõelised disaini- ja keskkonnasõbrad oskavad seda vääriliselt hinnata.

 

 

 

 

 

 

kinkepakendid
Puidust kinkepakend, foto: Yamanaka Tamaki (CC BY-NC-ND 2.0)

Puidust kinkepakendid on tugevad ja meeldejäävad

Puit on kvaliteetne ja vastupidav materjal. Puidust kinkekarp sobib ideaalselt õrnade esemete pakendamiseks. Näiteks saad sinna panna käsitööõlled või koduveini. Tõeliselt liigutava kingituse saad siis, kui paned sinna isekeede

tud murakamoosi või purgi enda korjatud ja marineeritud seentega. Lisaks sellele saab laheda kinkepakendi valmistada ka vineerist. Ära unusta puidust kinkekarpi mullikile või muu sobivaga materjaliga vooderdada, et selle sees olevad esemed katki ei läheks.

 

 

 

 

kinkepakendid
Klaasist kinkepurk, foto: Shari’s Berries (CC BY 2.0)

Klaaspurgist meisterdatud kinkepakendid

Ka klaasist purkidest saab teha pilkupüüdvad kinkepakendid. Nii et kui murakamoos on söödud ja meepurk tühi, siis ära viska purki ära, vaid tee sellest lahe kinkepurk. Pese purk puhtaks, kaunista paela ja ilusa kaanepaberiga ning vahva kinkepakend ongi valmis. Klaasist kinkepurgi võid täita näiteks maiustuste või väikeste meenetega.

 

 

 

 

 

kinkepakendid
Looduslike materjalidega kaunistatud pakend, foto: Ikhlasul Amal (CC BY-NC 2.0)

Kinkepakendid otse looduse keskelt

Suvel ja sügisel pakub loodus kingituste pakkimiseks ja kinkepakendite kaunistamiseks küllaga sobilikku inspiratsiooni ja ande. Suvel on hea aeg korjata lilli ja taimi ning need seejärel kuivatada. Sügisel saad korjata tõrusid, kastanimune ja pihlakamarju. Need sobivad imehästi nii õnnitluskaardile kui ka kinkepakendile aktsendi lisamiseks. Samuti mõjuvad kinkepakendite kaunistamisel väga efektselt puukoor ja sammal.

 

 

 

 

 

 

kinkepakendid
Munakarbist kinkepakend, foto: Dade Freeman (CC BY-NC-ND 2.0)

Munakarbist meisterdatud kinkepakendid munadepühaks

Munakarp tundub küll maailma kõige tavalisem ja funktsionaalsem ese, kuid ka munakarbist saab vahva kinkepakendi, mis toob kingisaaja näole laia naeratuse. Kaunista munakarp, võta munad karbist välja ja asenda need näiteks… šokolaadimunade või jõuluehetega. Üllatus garanteeritud.

 

 

 

 

 

 

kinkepakendid
Raamatust kinkepakend, foto: Michael Shaheen (CC BY-NC-ND 2.0)

Intelligentne kinkepakend, mis on valmistatud raamatust

Kõige parem kingitus maailmas pidi olema raamat. Aga vahel on mõni raamat oma aja ära elanud ja sellest saab hoopiski maailma kõige parema kinkepakendi kujundada. Võta näiteks mõni vana ENE ja lõika sinna sisse kujund, millesse saad peita päris kingituse, näiteks piletid muuseumisse või ooperietendusele. Selline kinkepakend on loov, vaimukas ja intelligentne.

 

 

 

 

 

 

kinkepakendid
Jõupaberist isetehtud kinkekott, foto: Kevin Spencer (CC BY-NC 2.0)

Jõupaberist valmistatud kinkepakendid sobivad hästi jõulukingituseks

Kui lisad pruunile jõupaberile punase nina ja silmad, saab sellest põhjapõder Rudolf! Piparkooke täis Rudolfi-välimusega kinkekotid jõulukuuse all suudavad sulatada ka kõige suurema jõulupõlguri südame.

 

 

 

 

 

 

 

kinkepakendid
Ajalehepaberist kinkepakend, foto: Tracy (CC BY-NC-ND 2.0)

Ajalehest tehtud informatiivne kinkepakk

Paberist ajalehed sobivad ideaalselt vahvate kinkepakendite valmistamiseks. Pakenditeks sobivad nii pildi kui ka kirjaga ajalehed ja ajakirjad. Silmas tuleb pidada ainult seda, et trükivärv kingitust ära ei määriks.

Kui soovid aga kinkepakendi loomise pakendiekspertide hooleks jätta, siis päringu kinkepakendi loomiseks saad saata meile siit. Juba tellitud kinkepakenditega on võimalik tutvuda siin.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga